Bu atölye ile çocukların temel Tasarım-Kodlama-Elektronik bilgilerine sahip olup kendi projelerini tasarlayacak hayal edecek düzeye ve hevese gelmeleri hedeflenmektedir. Bu temel atölyelerden sonra çocuklar kendilerini ne konuda geliştirmeleri gerektiğini ve neler yapabileceklerini kavrayacaklardır.
Bunu bir elektrikli araç gibi düşünürsek elektronik aracın aksamını elektronik yapısını, tasarım aracın dış görünümü ergonomisini, kodlama da aracın çalışması için gereken kodları ifade edebilir. Çocukların bir projenin ne kadar çok ayaklı olduğunu anlaması ilerde bir proje lideri olduğunda kimden neyi talep edebileceğini bilmesi ve bu teknolojik gelişmelere aşina olması çevreye bakışından meslek seçimine kadar hayatlarına etki edecek kadar önemlidir.
Eğitmenimiz, 11 Yıldır MEB bünyesinde kadrolu öğretmen olarak çalışmaktadır. .Atölye faaliyet geçmişini sıralarsak 5 yıl özel yetenekli öğrenciler ile akıl ve zeka oyunları atölye çalışmaları olmuştur. MEB bağlı Bilim ve Sanat Merkezinde 2 yıl atölye lideri olarak çalıştıktan sonra Tübitak 4006 ve Tübitak 4007 projelerinde atölye açmıştır. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı bünyesinde Robotik Kodlama ve Elektronik Programlama atölyeleri açmıştır. Geleneksek çocuk oyunlarında öğrencilerden oluşturduğu takım ile 1. olan eğitmenimiz, şu anda devlet okulunda olan eğitmenliğin yanında özel bir okulda robotik kodlama ve stem eğitmenliği yapmaktadır.
Bizi Takip Edin